неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Задържаха повече от 33 кг хероин на ГКПП – Капитан Андреево

      При съвместна операция служители на Областна дирекция на МВР – Хасково, колегите им от Регионална дирекция “Гранична полиция” – Елхово и служители на Агенция Митници са задържани над 33 кг хероин.

      Конфискуваният наркотик е на стойност около 4 млн. лева. Хероинът е пътувал за Западна Европа, но е задържан на ГКПП – Капитан Андреево. Това съобщи на брифинг днес главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. Той обясни механизма на провеждане на операцията и подчерта, че успехът е плод на добрата комуникация между правоохранителните органи. При операцията на ГКПП – Капитан Андреево е селектиран за щателна митническа проверка автобус „Мерцедес”, пътуващ от Турция към страната ни. При инспекцията с рентгенова апаратура, в багажното отделение е намерена машина за хляб, в чиято естествена кухина са сложени 64 пакета, увити с кафяво тиксо с тегло 33,253 килограма хероин.

      На автогарата в Хасково са задържани очакващите да приберат наркотика 35-годишен пловдивчанин и 47-годишен мъж от Шумен, придвижвали се с лек автомобил „Ауди“. Заместник-окръжният прокурор на Хасково Розалин Трендафилов посочи, че на пловдивчанина е повдигнато обвинение от НК по образуваното досъдебно производство. Предстои да бъде поискана мярка за постоянното му задържане.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ