сряда, 25.09.24
28.5 C
София
30 C
Пловдив
24 C
Варна
Search Suggestions

      Белгия губи около 1 млрд. евро заради тероризъм

      Загубите на белгийската икономика заради терористичните атаки в Брюксел на 22 март са в размер на около 1 милиард €. Това съобщиха от Министерството на икономиката на Кралството с позоваване на специално подготвено проучване.
      В резултат на терористичните атаки приходите на частните фирми в Брюксел са намалели с 122 500 000 € за първото тримесечие на тази година, във Валония (френскоезичната южна област)- 20 милиона €, във Фландрия (северна холандска област) – 33 милиона € , се посочва в доклада.
      Загубата на държавния бюджет на страната се оценява на 760 милиона €. По този начин общата загуба през първото тримесечие възлиза на 935,2 милиона евро.
      Най-много са пострадали хотелите, ресторантите и туризма, както и сферата на развлеченията, най-вече в сектора на организацията на масови мероприятия – концерти, карнавали и спортни състезания.
      В същото време някои сектори на икономиката са получили допълнителни доходи. Приходите на таксиметровите шофьори са се увеличили през първото тримесечие с 6.8% в резултат на натовареността и прекъсванията в работата на обществения транспорт след атаките.
      При атаките на летището и метрото в Брюксел, организирани от трима атентатори-самоубийци на 22 март, загинаха 32 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ