сряда, 25.09.24
18.8 C
София
21 C
Пловдив
22.5 C
Варна
Search Suggestions

      Жителите на Великобритания започнаха да тестват самоходни автомобили

      Жителите на английския град Милтън Кинс от днес могат да се возят на самоходни превозни средства, информират местните медии.
      Тестовете на „автомобилите на бъдещето“ са стартирали в Милтън Кинс, Бристол и Ковънтри през февруари 2015 г., а с началото на тестването на колите с пътници стартира нов етап в историята на този вид транспорт, коментира министърът по въпроса с бизнеса в Кралството Грег Кларк.
      Тестването на самоходните автомобили с пътници е епохален момент, както и доказателство, че Великобритания е в челните редици на иновациите на световния пазар на самоходните машини. Това е една чудесна възможност за нашите автомобилни и технологични компании, заяви министърът.
      Технологията, използвана в създаването на самоходни превозни средства, е разработена в Оксфордския институт по роботика съвместно с компанията Oxbotica.
      Великобритания очаква да се превърне в лидер в производството на самоходни превозни средства. Предвижда самоходните автомобили да станат пълноправни участници в движението до края на това десетилетие.
      За лондончани самоходният превоз не е новост: влакът Skytrain Docklands (DLR), обслужващ източната част на столицата, е напълно автоматичен.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ