събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Купувате жива елха – спасявате болно дете

      Благотворителна кампания с живи елхички набира средства за болно дете. Кампанията се провежда за втора поред година от Министерството на земеделието и храните съвместно с Държавните горски стопанства.

      Точните адреси на местата, където можете да си купите елхички са качени на сайтовете на земеделското министерство и горските предприятия.

      Мотото тази година е „Купи жива елхичка – спаси дете“. Пет лева от стойността на всяко коледно дръвче ще отиде в помощ на онкоболно 5-годишно момиченце, което има нужда от средства, за да замине за Германия, където предстои интервенция.

      В рамките на кампанията Държавните горски предприятия ще предоставят над 3 000 елхички, като при по-голям интерес от страна на гражданите те ще осигурят и допълнителни дръвчета. Кампанията стартира на 8-декември и ще продължи до 22-и декември.

      В миналогодишната кампания Министерството събра над 35 000 лева, като 15 000 лв. са от продажбата на коледни дръвчета, предоставени от горските предприятия. Инициативата бе в подкрепа на Сдружение „Аутизъм Днес”, което използва средствата за специализирано обучение на над 400 души, работещи с деца с аутизъм и в момента прилагат световно признати терапевтични практики.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ