събота, 28.09.24
30 C
София
30 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      Да останеш жив след смъртта си

      Във варненската болница „Света Марина” за пореден път се даде възможност за нов живот, този път на трима души. След като семейството на 53-годишна жена, изпаднала в мозъчна смърт, се съгласи да дари органите, нов живот живеят трима тежко болни българи.

      Нека ви припомним, че само преди месец органите на 7 годишно момче от Варна бяха трансплантирани на петима възрастни пациенти след съгласието на родителите на детето. Тяхното добро мина и зад граница, като след липса на подходящи реципиенти в България, сърцето и белият дроб на детето отпътуваха за Австрия, а черният дроб – в Унгария. У нас бъбреците на момчето бяха трансплантирани на двама българи в „Александровска” болница.

      От „Св.Марина” лекарите определиха ситуацията като уникална, тъй като за пръв път един донор дава органи на толкова много хора, не само у нас, а и по света.

      Преди близо една година в същата болница четирима пациенти получиха шанс за втори живот, след като родителите на 21-годишно момче от Варна, изпаднало в мозъчна смърт, решиха да дарят органите му. 

      След  фаталния инцидент родителите му Светла и Николай Николови призоваха и други семейства да се решат на този благороден жест и за щастие са се слушали в думите им.

      Донорството на органи е едно от най-благородните неща, които можем да направим. От болница „Света Марина „ за пореден път ни доказаха, че все още съществуват добри хора, които дори след смъртта на най-близките си се решават да протегнат ръка на други хора.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ