вторник, 24.09.24
15.8 C
София
20 C
Пловдив
23.9 C
Варна
Search Suggestions

      Малайзийската полиция запечата посолството на КНДР в Куала-Лумпур

      Полицията в Малайзия запечата сградата на посолството на КНДР в Куала-Лумпур, предаде агенция Ройтерс, позовавайки се на заместник-министъра на Министерството на вътрешните работи Нур Джазлан Мохамед.

      Дипломатическият скандал между КНДР и Малайзия се разрази след смъртта на Ким Чен Нам в Куала-Лумпур, по-големият брат на севернокорейския лидер Ким Чен Ун.

      По-рано КНДР временно забрани на малайзийските граждани да напускат страната. Същите действия предприе и Малайзия по отношение на севернокорейците. Премиерът на Малайзия свика извънредно заседание. По-рано властите в Малайзия обявиха посланика на КНДР за персона нон-грата и той напусна страната.

      Съобщава се, че е забранено на работещите в посолството да напускат сградата. „Опитваме да установим самоличността на всеки служител в посолството, който се намира вътре“, заяви Мохамед.

      По-рано шефът на полицията в Малайзия заяви, че трима граждани на Северна Корея, разследвани по делото за смъртта на Ким Чен Нам, се укриват в посолството на КНДР в Куала-Лумпур.

       

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ