неделя, 22.09.24
12.8 C
София
20 C
Пловдив
21.5 C
Варна
Search Suggestions

      Ким Чен ун пристигна на посещение в Пекин

      Лидерът на Северна Корея Ким Чен ун пристигна на посещение в Пекин.

      Кортежът на Ким, включващ няколко коли, 10 автобуса и линейка е преминал през централната част на града, където мерките за сигурност са повишени, съобщава NHK, цитиран от ТАСС.

      Севернокорейският лидер е пристигнал с полет на авиокомпанията Air Koryo с личния си самолет ИЛ-62. Делегацията придружаваща Ким Чен-ун е пристигнала с АН-148, както и един товарен ИЛ-76, използван за автомобилите на севрнокорейския лидер.

      Ким и делегацията му са настанени в правителствената резиденция на Diaoyutai в центъра на града.

      Посещението на лидера на КНДР в Пекин ще продължи от 19 юни до 20 юни.

      Очаква се Ким Чен ун да се срещне с президента на Китайската народна република Си Дзипин, за да обсъдят срещата на високо равнище между САЩ и КНДР и ситуацията на Корейския полуостров.

      Лидерът на КНДР и съпругата му направиха неофициално посещение в Китай на 25-28 март. Това беше първото му пътуване в чужбина, след като дойде на власт през 2011 г., но не бе съобщено до края му. Второто посещение на Ким Чен ун и среща със Си Дзипин  се състояха на 7-8 май.

      В Сингапур на 12 юни се състоя първата среща на върха между САЩ и Северна Корея, където се срещнаха лидерите Доналд Тръмп и Ким Чен ун. След срещата държавните глави подписаха съвместен документ. Пхенян се е ангажира на пълно ядрено разоръжаване в замяна на гаранции за сигурност от Вашингтон.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ