неделя, 22.09.24
17.4 C
София
21 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      „За България Китай е първостепенен партньор от изключително значение“

      За нас Китай е първостепенен партньор от изключително значение. С удоволствие констатираме отличните политически отношения и държим те да бъдат задълбочавани и развивани. Това каза президентът Румен Радев в началото на срещата си днес с китайския премиер Ли Къцян в град Далян.
      Миналата година с вас констатирахме, че имаме непрекъснат ръст на двустранния стокообмен, и този факт ни радва, но също така си спомняте, че той е все още далеч от потенциала на нашите две страни, посочи Радев. Все още китайските инвестиции нямат трайно присъствие в България, отбеляза президентът Румен Радев.
      България подкрепя инициативата „Един пояс, един път“, това е една стратегическа инициатива, и ние сме активни участници във формата „17 плюс едно“, отбеляза българският държавен глава.
      Той благодари за поканата и за възможността да участва в Световния икономически форум „Летен Давос“, и да реализира държавното си посещение в Китай, което приема също като част от честването на 70-ата годишнина от дипломатическите отношения между двете държави.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ