Search Suggestions
      петък, 17.01.25
      Search Suggestions

          „Фестивал на розовия домат“

          За трета поредна година, в София се проведе фестивал на розовия домат. Освен розови домати, на събитието се предлагаха и други български продукти като смилянски боб, реселешки лук и някои традиционни български сирена.

          Български шеф-готвачи приготвяха авторски ястия, като главна роля в тях отново има доматът. Част от тях бяха: шеф Андре Токев, шеф Георги Бойковски, както и адмиралът на моретата и кухнята – шеф Юри Велев.

          Фермерският пазар по време на Фестивала представи най-добрите производители на розови домати. На мястото беше и най-големия юнашки тиган, в който се приготвя традиционна домашна лютеница.

          Работилницата на организация „Нулев отпадък“, пък даде възможност на всеки да се включи в правенето на домашна паста за зъби и да се научи как да превърне стари тениски в торби за пазаруване.

          Инициативата беше част от „Urban fest“, който е подкрепен от Столична обшина

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          - Реклама -
          - Реклама -
          ТОП ДНЕС
          ТОП 14 ДНИ
          Зареждане…
          Зареждане…
          Search Suggestions
              Search Suggestions