понеделник, 23.09.24
7.8 C
София
17 C
Пловдив
17 C
Варна
Search Suggestions

      КНДР готова да се денуклеаризира

      Северна Корея е готова да изпълни ангажиментите си, за да продължи процеса по ядрено разоръжаване, който страната договори със САЩ. Това заяви днес понеделник председателят на Комитета по външни работи на Съвета на Руската федерация – Константин Косачев и добави, че и САЩ трябва да изпълнят поетите от тях задължения.
      Коментарът на руския депутат се появи само дни, след като на 31-ви октомври Пхенян извърши множество тестови изстрелвания на ракети, които бяха оценени като успешни от севернокорейското правителство.
      Междувременно Ройтерс цитира член на южнокорейския парламент, според който Северна Корея и Съединените щати могат да проведат още един кръг преговори на работно ниво веднага след средата на ноември, за да ускорят напредъка преди крайния срок, определен от Пхенян до края на годината.
      Очаква се Доналд Тръмп и севернокорейският лидер да се срещнат не по-късно от началото на декември, за да продължат преговорите преди крайния срок, определен от Ким Чен-ун, заяви в понеделник южнокорейският депутат Ли Юн-Джи, по време на брифинг на Националната разузнавателна служба на Сеул.
      От посолството на САЩ в Южна Корея все още няма коментар на тази информация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ