четвъртък, 03.10.24
10.3 C
София
13 C
Пловдив
12.1 C
Варна
Search Suggestions

      Удължават общонационалната карантина в Чехия до 1 април

      Чешкото правителство продължи действащата в страната общонационална карантина заради заболяването Covid-19 до 1 април, оповести първият вицепремиер и министър на вътрешните работи Ян Хамачек.

      От 12 март в Чехия е в сила извънредно положение, а от 16 март на територията на цялата страна беше въведена карантина. Първоначално срокът й беше определен до 24 март.

      Извън дома си гражданите са длъжни да носят маски, както и да спазват дистанция от два метра помежду си. За нарушение на мерките е предвидена глоба от около 400 евро.

      Ограниченията предвиждат възможност гражданите да напускат дома си, за да отидат наработа, на лекар или до аптеката, да напазаруват храна и средства за хигиена и дезинфекция, по спешна семейна работа, както и да нахранят домашни животни.

      Съкратено е работното време на пощите и банките, увеличени са интервалите на движение на влаковете и обществения транспорт.

      До момента в Чехия са установени 1165 случая на заболяването. В неделя от коронавирусната инфекция Covid-19 почина 95-годишен мъж.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ