сряда, 02.10.24
13.5 C
София
18 C
Пловдив
14 C
Варна
Search Suggestions

      5000 медицински сестри са заразени с Covid-19 в Италия

      Новината, че 5000 медицински сестри са починали в Италия от коронавирус, не е истина. 

      Това стана ясно след проверка на източниците, част от които изтриха първоначалната си информация. Всъщност 5000 е броят на ЗАРАЗЕНИТЕ с Covid-19 здравни служители. За щастие това не са починалите. 

      Италианската асоциация на медицинските сестри заяви в изявление пред Breaking The News, че над 5000 медицински сестри са заразили с коронавирус по време на пандемията, от които 21 са починали от вируса.

      Процентът на ежедневните нови случаи сред здравните работници достига до 250 или повече, заяви говорителят на асоциацията Паоло Дел Буфало. Той отбеляза, че две заразени медицински сестри са се самоубили, след като са разбрали, че са положителни, притиснати от стреса евентуално да заразят своите приятели, колеги и роднини, едната от които е умряла от вируса, а друга, която също се е самоубила.

      Средната възраст на починалите е 50-52 години, добави говорителят, докато средната възраст на тези, които все още работят, е 46-47 г. с намален риск да се разболеят сериозно от COVID-19.

      Телевизия „Евроком“ поднася извинение за неволното разпространение на невярна информация и Ви призовава – останете вкъщи и спасете живот. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ