сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Десетки влюбени двойки се срещат на затворената граница между Швейцария и Германия (ВИДЕО)

      Строгите ограничения, наложени за движение между държави от ЕС във връзка с COVID-19, буквално разбиха сърцата на тези, които останаха от противоположните страни на границите. Става въпрос за влюбените двойки, които все още не са успели да регистрират връзката си официално. За един неясен за сега период от време единствената възможност да се видят е оградата на границата, през която е невъзможно да се докоснат.

      В момента в света няма по-тъжна любовна история от тази за швейцарския Ромео и германската Жулиета. Швейцария е там, на няколко метра, и границата не може да бъде прекрачена.

      Преди два месеца Фабиан признава пред Ирма любовта си. И сега – тестът. „Любима, да ти изпратя ли хляб?“ – пита Фабиан.

      Границата се патрулира от полиция и военни. Само птици могат да прелетят. Приоритет е здравето на гражданите. Счупените сърца не се броят.

      Емил и Петра се срещат от януари. Казват, че преди седмица оградата била като сега – на две, а единична, а влюбените се целували през решетките и швейцарските власти решили: Не е хубаво.

      „Този ​​проблем засегна много хора. Ако някой има дъщеря или синм който живее там, а бащата е тук, има много такива хора. Семействата са разделени, както в нашия случай. Няма друг начин, няма други възможности да се виждаме ”, казва Петра Андро.

      Германски град Констанц и швейцарския Кройцлинген. Не само един до друг. Държавната граница понякога минава между къщите. За да се озовете в друга държава, някога просто е трябвало да пресечете улицата. Пандемията промени всичко. Сега от Швейцария до Германия и обратно могат да пътуват само онези, които живеят и работят в различни страни или които вече са свързани чрез брачни връзки. Просто любовта или дори гражданският брак за преминаване на границата не е валидна причина.

      „Напуснах страната на 14 март и оттогава не се виждаме повече. Днес е за първи път. Ужасно положение и много странно. Особено за двойки, които са били във връзка от дълго време. Фактът, че за тях няма възможност, е невероятен “, казва Питър Хес.

      Катарина и Питър са заедно повече от 13 години. Живяли в две страни. Една седмица той бил при нея, втората – тя с него. И сега границата е затворена.

      „Днес трябваше да се проведе сватбата ни. И боли. Роклята виси в килера, костюмът му също. Ние сме подготвили всичко ”, казва Дамарис Ондера.

      „Доставка на храна, наемане на зала, гости – всичко трябваше да бъде отменено“, притеснен е Йенс Ондера.

      Но Йенс и Дамарис са заедно. От другата страна са само гостите.

      Някой отваря шампанско – Честит рожден ден. Виждаме как друг Ромео оставя цветята си за Жулиета. Надпис: „Липсваш ми, Сузана. Валти”. Кога близките ще могат отново да се прегърнат, никой не знае.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ