сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Европа остава парализирана от пандемията

      Европа остава парализирана от невижданата от години пандемия, сковала населението на Стария континент от началото на месец февруари тази година.

      Въпреки тревожните сигнали по отношение на броя на заразените с инфекцията от коронавирус, част от държавите все пак започват облекчаване на наложените рестрикции. Целта е да се даде възможност за рестарт на икономическия живот.

      Днес стана ясно, че Дания е поредната  държава, която смекчава някои от ограниченията. Детските градини и част от училищата там отвориха врати. Малките магазини също ще посрещат отново клиенти.

      Пътят на Дания следват и чехите. Там също постепенно отварят врати магазините и ресторантите. Малките магазини ще отворят от 20 април, по-големите – от 11 май, а ресторантите и търговските центрове – от 8 юни. Ще има и частично отваряне на учебни заведения, включително и за провеждане на изпити.

      В Италия се  ново увеличение на смъртните случаи за последното денонощие. 602 души са починали на фона на 566 предишния ден, но за сметка на това обаче новите случаи на заразяване са спаднали до 2972, което е най-ниският им брой от 13 март насам. Общият брой на починалите в страната е над 21 хиляди, като по този показател Италия се нарежда след САЩ. Жертвите на COVID-19 там надхвърлиха 25 хиляди.

      Повече смъртни случаи има и в Германия. Институтът за инфекциозни заболявания в страната обяви, че 285  починали през последния ден са били заразени с COVID-19, като общият им брой достига над 3 250. Заразените в Германия са над 127 000, но повече от половината са се излекували.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ