вторник, 24.09.24
14.2 C
София
21 C
Пловдив
16.1 C
Варна
Search Suggestions

      Коронавирусът може да е ударил Китай много по-рано, показа ново проучване на „Харвард“

      Сателитни снимки на паркингите на болници в Ухан сочат, че новият коронавирус може да се е разпространявал в Китай още от август 2019г., показа проучване на медицинския факлутет на „Харвард“. 

      Учените открили значително по-голям брой коли на паркингите на 5 болници в Ухан за късното лято и есента на 2019 в сравнение с тези от 2018. А проучване на ключовите думи в китайската интернет търсачка „Байду“ показва повишено търсене на думи, свързани с инфекциозни заобявания. 

      На снимки от октомври 2018 се виждат 171 коли по паркингите на една от най-големите болници в Ухан, а сателитните данни една година по-късно показват 285 превозни средства по същите паркинги. 

      Подобни са данните и за останалите 4 болници, включени в изследването, показващи повишение на превозните средства до 90%. Сравнявайки изменението на трафика около болниците, учените установяват стръмно покачване, започващо през август 2019, достигащо пик през декевмри. 

      Изследването е водено от д-р Джон Браунстейн, професор в „Харвард“. Той казва, че не може да се потвърди със сигурност обвързаността между появата на Ковид-19 и по-високите показатели на болничния трафик, но това все пак е относителен индикатор за нещо, което се случва в обществото. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ