петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      „Туризмът и автомобилният транспорт са в много тежко състояние“

      Loading the player...

      Туризмът и автомобилният транспорт са в много тежко състояние. Това каза в интервю за телевизия Евроком Радка Мандилова, председател на Национално сдружение “Случаен превоз” и част от борда на обединението „Бъдеще за туризма“. Тя уточни, че близо 30% от бранша няма да могат да възобновят дейността си след пандемията. Мандилова допълни, че е изключително трудно да бъдат покрити изискванията при кандидатстването по държавни програми.

      „Държавната администрация поставя такива условия за тези мерки за държавна помощ, че много малка част от бизнеса може да се възползва реално“, посочи тя.

      Мандилова обясни, че ще минат години, докато се възстановят нивата от миналата година. Според нея реакцията на управляващите е закъсняла.

      „Една навременна реакция може наистина да спести много на държавата от обществените финанси и да повлияе много на състоянието на бизнеса“, подчерта председателят на Национално сдружение “Случаен превоз”.

      По-рано днес протестиращите автобусни превозвачи в туризма затвориха пл. „Александър I“ и бул. „Цар Освободител“ в София, а исканията им бяха за адкватни финансови мерки за справяне с икономическите последици от пандемията.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ