вторник, 01.10.24
12.9 C
София
17 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      Гърция: Заразени с Covid-19 преминават границата с фалшиви медицински документи

      Фалшиви медицински свидетелства, показващи отрицателен резултат за коронавирус, са засечени на гръцката граница и в Бангладеш.

      Според гръцката медия News Proto Thema, фалшивите документи струват между 34 до 46 долара за хората, преминаващи границата в Гърция от балканските страни.

      Схемата е разкрита след проверки от местните власти в Промахонас, разположен близо до българската граница, съобщава Proto Thema.

      През последните дни няколко балкански страни като България, Румъния и Сърбия наблюдават скок в новите случаи на COVID-19.

      Освен това служители по сигурността в Бангладеш арестуваха собственика на две болници, издали хиляди фалшиви доклади за тестове за коронавирус. Бангладеш печели около 19 милиарда долара годишно от около 10 милиона работници в чужбина, много от които пътуват в Италия за работа.

      Междувременно италианският информационен бюлетин Il Giornale съобщи, че реални медицински свидетелства са били откраднати от болничните служители в Медицинския колеж и болница Mugda и след това копирани и продадени на желаещите да влязат в Европа.

      Италианският информационен бюлетин заяви, че министърът на здравеопазването на страната Роберто Сперанца е поискал от Европа нови „строги предпазни мерки“, за да се противодейства на „появата на огнища на зараза от COVID-19, предизвикани от хора от трети страни“.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ