понеделник, 23.09.24
13.8 C
София
20 C
Пловдив
22.1 C
Варна
Search Suggestions

      В Китай вече има над 1 милион ваксинирани

      „Ситуацията с коронавируса в Китай е спокойна и не се наблюдава втора вълна. По официална статистика има десетки случаи в цялата страна, но те са малко на фона на многобройното население“. Това каза Цън Цон, председател на Съвета за икономически и дипломатически отношения с Китай пред БТВ.

      Разработват се няколко вида ваксини, които се дават най-вече на медицинските лица и държавните служители. „Ваксините се правят от три китайски компании, като те са предназначени за целия свят, ако някой иска да ги закупи. Четири от ваксините са в последен стадий на тестване върху хора. Властите обаче твърдят, че те са подходящи за спешна нужда“, обясни Цън Цон. 

      В Китай вече има над 1 милион ваксинирани срещу COV1D-19. По думите на Цън Цон дисциплината и сериозното отношение към този казус е това, което помага на всички азиатски страни да успеят да овладеят безконтролното разпространение на коронавируса. 

      „В западните страни хората нямат доверие в управляващите и за тях голям проблем е носенето на маски. В азиатските страни всеки носи маска и преди коронавируса и за тях това отношение е странно. Това е основната разлика”, коментира Цън Цон. 

      Той обясни още, че кризата с коронавируса се е отразила негативно и върху китайската икономика. Мерките в страната са финансово подпомагане на големи държавни компании, за да може техните служители да запазят работните си места. 

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ