понеделник, 30.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
13.3 C
Варна
Search Suggestions

      Гърция няма да изисква карантина и тестове за COVID-19 от водачите на товарни камиони

      Гърция няма да изисква 10-дневна карантина и бързи тестове за COVID-19 от водачите на товарни камиони. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи.

      Във връзка с въведените в Гърция от 18 декември 2020 г. допълнителни мерки за пристигащи граждани, независимо от националността им, посолството ни в Атина получи информация от Гръцката организация за обществено здраве (EODY), че изискваната 10-дневната карантина и бързи тестове за COVID-19 не се отнасят за водачите на товарни камиони.

      От Гръцката организация за обществено здраве потвърдиха, че практиката за извършване на бързи тестове за COVID-19 на водачите на товарни камиони не е подновявана. Гърция няма да изисква бързи тестове за тях на входа на сухопътните ГКПП, независимо от входния пункт (отворени са Кулата-Промахон, Маказа-Нимфея, Илинден-Ексохи, Капитан Петко Войвода-Орменио).

      Също така за шофьорите на товарни камиони не се отнася и 10 дневната карантина. Освен това за товарните камиони продължава да не се прилага ограничението за преминаване само в часовата зона от 07.00 ч. до 23.00 ч. Запазва се изискването за представяне на QR код.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ