неделя, 29.09.24
18.9 C
София
21 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      2700 акции срещу ограниченията заради коронавируса в Германия

      От август 2020 г. в Германия са проведени над 2700 демонстрации и митинги срещу ограниченията във връзка с коронавируса. Това съобщи в сряда редакционната асоциация Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), позовавайки се на отговора на германското правителство на съответното искане на Левицата в Бундестага.

      Според данните, германското правителство разполага с информация за организирането на над 2700 протестни акции. Точна информация обаче може да бъде предоставена само за демонстрации и митинги, които се наблюдават от отдела за защита на Конституцията на Федерална република Германия (BFF, контраразузнаване на Федерална република Германия). В същото време, както посочва BFF, само малка част от подобни протестни действия (28) са от десен екстремистки характер. При това 15 от тях са се провели в град Хале (федерална провинция Саксония – Анхалт).

      В края на април Службата за защита на Федерална република Германия взе под частичен надзор отделни функционери и някои групи от движението срещу карантинните мерки, Querdenker („Алтернативно мислене“). Контраразузнаването смята, че те могат да представляват заплаха за държавната система. Вече разузнавателните агенции имат право да използват оборудване за наблюдение, да прихващат кореспонденция и да проследяват финансирането. Досега тайните служби можеха да събират информация за това движение само от отворени източници.

      Querdenker редовно организира митинги на ковид-дисиденти в Германия, които не са съгласни с ограниченията, наложени във връзка с разпространението на коронавируса, противопоставят се на ваксинациите и поставят под въпрос опасността от инфекцията. Често подобни демонстрации са придружени от сблъсъци с полицията и безредици. Медиите често свързват участниците в това движение с представители на десните движения.

      В момента в Германия има локдаун, но не толкова строг, колкото през зимата. Училищата и детските градини са отворени, музеи и галерии работят в някои провинции. Много региони започват да облекчават ограничителните мерки.

      Увеличението на новите случаи на коронавирусна инфекция в Германия намалява от няколко седмици. През изминалия ден са установени 11040 нови случая на инфекция. От началото на пандемията инфекцията е открита при 3 614 095 жители на Германия. Починалите от последиците от болестта, причинена от коронавируса, са 86 665 души.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ