понеделник, 23.09.24
16.8 C
София
22 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Властите в Ню Йорк стартираха криминално разследване срещу компанията на Тръмп

      Властите в американския щат Ню Йорк включиха криминални аспекти в разследването на дейността на организацията Тръмп, собственост на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Това съобщи във вторник CNN, позовавайки се на изявление на държавния прокурор на Ню Йорк Laetitia James.

      „Информирахме организацията Trump, че нашето разследване по тази организация вече не е чисто административно“, заяви говорителят на държавния прокурор в изявление пред CNN.

      Държавният прокурор на Ню Йорк започна разследване на организацията Тръмп миналия март. Компанията е заподозряна в изкуствено завишаване на стойността на активите си, за да получи заеми. Производството започна, след като бившият адвокат на бившия президент на САЩ Майкъл Коен изказа твърдения, че организацията Тръмп е прибегнала до тази практика. Работил е във фирмата около 10 години.

      Адвокатите на организацията Тръмп многократно са заявявали, че Джеймс, представляващ Демократическата партия, е мотивиран от политически мотиви в този случай. Тръмп, който е републиканец, каза още преди инаугурацията си през януари 2017 г., че е напуснал всички позиции в своята организация, за да ги прехвърли на управлението на синовете си Доналд и Ерик. В същото време Тръмп не се отърва от компаниите си, тъй като това според адвокатите би означавало да ги продаде на безценица, в ущърб на интересите на останалата част от семейството.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ