неделя, 29.09.24
18.9 C
София
21 C
Пловдив
19 C
Варна
Search Suggestions

      КУРИОЗ: Френската полиция разгони посетители на заведения с газ

      Жителите на френските градове, за първи път след дълго прекъсване, седнаха на масите на терасите и кафенетата в сряда вечерта и „забравиха“, че полицейският час в страната не е отменен, а само е изместен до 21:00 вместо от 19:00, съобщава Le Figaro. „И въпреки че каретите не се превърнаха в тиква във фаталния час, все пак беше време да напуснем бала: цяла вечер в ситуацията се намесваше и полицията, за да напомни на закъснелите веселяци, че празникът е свършил“, пише вестникът.

      Напрежението беше най-силно в Рен, където няколкостотин празнуващи след затварянето на терасите дълго време игнорираха комендантския час. Според съобщенията на френските медии пожарникарите е трябвало да гасят импровизирани пожари, а полицаите използваха сълзотворен газ в отговор на хвърлени по тях снаряди. Както обяснява вестникът, стотици хора се събраха следобед на терасите на кафенета и ресторанти в центъра на града, но в 21:00 тълпата не се разпръсна.

      Видеото, заснето от журналист на Ouest-France, показва престрелка със снаряди и сълзотворен газ между полицията и минувачите на площад Сен Ан, където сблъсъците достигнаха своя връх.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ