неделя, 29.09.24
14.6 C
София
14 C
Пловдив
17.1 C
Варна
Search Suggestions

      Говорителят на ЦИК: Политическото напрежение се пренася в изборната администрация

      Има признаци, че политическото напрежение в страната се пренася в изборната администрация. Това каза говорителят на ЦИК Цветозар Томов в интервю по БНР.

      „Надявам се, това да не се случи или ако се случи някъде да е в степен, която да застрашава изборния процес“, заяви той.

      Томов добави, че около трудностите с машинния вот се създаде до някъде фалшиво обществено напрежение и каза още, че проблемите, които хората срещат с гласуването, са преди всичко психологически. „Тонът на някои политици в кампанията разпалват апокалиптични страхове от машинното гласуване, което всъщност независимо дали го искат или не, е форма на саботаж на изборния процес“, подчерта той.

      „Нашите оценки са около 400 избиратели могат да бъдат обхванати с една машина. Във всички секции над 420 ще има 2 машини. Мисля, че даже няма да бъдат пълноценно натоварени машините в по-големите секции. Аз не виждам технически проблем с вота. Проблем може да възникне ако голяма маса избиратели се струпат в края на изборния ден и не гласуват през деня. Бих призовал хората да гласуват по-рано“, съобщи Томов.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ