неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ниска избирателна активност бе отчетена днес за кмет на Благоевград

      Ниска избирателна активност бе отчетена днес на втория тур от частичните избори за кмет на Благоевград. Само 11% е била в ранния следобед. До този момент не са постъпвали жалби и сигнали за изборни нарушения. Сутринта за кратко в две от секциите машините са били спрени.

      На балотажа за кмет малко над 65 хиляди души с право на глас имат право да избират между кандидата на партия „Има такъв народ“ адвокат Илко Стоянов и независимия, но подкрепен от БСП инженер Румен Томов, чиито кметски правомощия бяха прекратени предсрочно заради не съвсем закритата му фирма.

      Избирател е скъсал разписката за гласуване преди устройството да е финализирало операцията и отчело вота му. Друг гласоподавател е опитал да изтегли картата преди машината да е записала резултата от избора му. Това са двата случая, заради които за няколко минути машините са били спрени, а Общинската избирателна комисия излезе с апел да се спазва технологията на гласуване.

      Само една жалба бе постъпила в Общинската избирателна комисия . Тя бе депозирана от политическа партия и в нея се твърдеше, че в деня за размисъл по време на спортно мероприятие е имало агитация за един от кандидатите. Сигналът не бе потвърден.

      В 20 секции от общо 140 се гласува с хартиена бюлетина, защото избирателите са под 300 души. Въпреки това отново бяха отпечатани около 72 хиляди бюлетини, както изисква законът. В останалите секции се гласува машинно.

      На първия тур едва 27,75 процента от малко над 65 хилядите избиратели упражниха правото си на глас.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ