петък, 27.09.24
12.8 C
София
16 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      COVID МЕРКИ: Швеция въвежда нови ограничения от утре

      Шведското правителство въвежда нови рестриктивни мерки заради увеличаването на заболеваемостта от COVID-19, които ще влязат в сила на 12 януари, съобщи шведската обществена телевизия SVT.
      Според премиера Магдалена Андерсон разпространението на заразата в страната е на исторически високо ниво.

      „Вярваме, че ситуацията изисква мерки за намаляване на тежестта върху здравеопазването“, каза тя.
      Съгласно новите ограничения заведенията за обществено хранене ще трябва да затворят не по-късно от 23.00 часа, като броят на хората в една компания не може да надвишава осем. За да присъствате на събития с повече от 50 участници, ще ви е необходим сертификат за ваксинация. За публични събирания и масови прояви се предлага максимален брой от 500 участници. Дистанционното обучение се препоръчва за университетите.
      На 5 януари в Швеция са регистрирани 23 877 случая на заразени с коронавирус. Това е най-големият брой инфекции на ден от началото на пандемията.
      Още през декември в страната вече бяха въведени редица ограничения. В ресторантите обслужването се извършва само на маси, разстоянието между които не трябва да бъде по-малко от един метър. При пътуване с влакове и автобуси на дълги разстояния е задължително да се резервират места. Всички възрастни се съветват да избягват тълпите и да използват защитни маски в градския транспорт.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ