сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      „Бомби могат да паднат върху украинските градове за „минути“, след като Путин издаде заповед“

      Русия може да атакува Украйна без предизвестие, предупреди правителството на Обединеното кралство, след като на британските граждани беше казано незабавно да напуснат източноевропейската страна.

      Министърът на въоръжените сили Джеймс Хепи каза, че бомби могат да паднат върху украинските градове в рамките на „минути“ след като руският президент Владимир Путин даде заповед за инвазия.

      Хепи каза, че е невъзможно да се знае колко британски граждани са напуснали Украйна, като призова всички, които остават там, „да напуснат сега“.

      Той каза пред Sky News: „Това не е предупреждение за нещо, което може да се случи след три месеца, това не е предупреждение, което ще бъде последвано от допълнителни предупреждения“.

      Министърът на отбраната добави: „Това е предупреждение, защото минути след като Путин даде заповедта, ракети и бомби може да паднат върху украинските градове и това означава, че британските граждани трябва да напуснат сега, докато имат възможността да го направят“.

      Даунинг стрийт призна, че Москва може да планира да нахлуе „всеки момент“, но премиерът ще проведе разговори със световните лидери преди пътуване до Европа през тази седмица „прозорец на възможности“ за деескалация.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ