сряда, 25.09.24
20.3 C
София
19 C
Пловдив
18.3 C
Варна
Search Suggestions

      Мигрантите от Tik-Tok: Тунизийски инфлуенсъри заснеха незаконната си имиграция в Европа

      Двама тунизийски Tik-Tok инфлуенсъри възмутиха обществеността, като показаха във видео търговията с незаконни мигранти, споделяйки тяхното собствено незаконно преминаване с лодка и снимки на разходките си в Европа.

      21-годишната Хайма Бен Махмуде качи видео, на което се вижда как маха, докато преминава от Тунис до Италия с годеника си в лодка, претъпкана с мигранти.

      На кадрите тя се усмихва заедно с 23 други мигранти, докато танцува под рап музика по време на привидно безгрижното пътуване през Средиземно море.

      Централното Средиземноморие е най-смъртоносният миграционен път в света, с повече от 17 000 смъртни случая и изчезвания, регистрирани от 2014 г. досега. Хиляди бежанци са принудени да поемат по коварния път, за да избягат от войната и бедността.

      Мис Бен Махмуде – която има близо 140 000 последователи в Tik-Tok – твърди, че е била „принудена“ да предприеме пътуването от 117 мили (188 км), защото печелела само £90 на месец от фризьорство в Тунис.

      Месец по-рано 18-годишната Саби ал Саиди публикува подобна снимка, на която носи ярко розово червило, докато се навежда отстрани на разклатена дървена лодка по време на пътуването.

      И двете кацат в Лампедуза, Италия, а след това обиколят европейски градове, правейки селфита до Айфеловата кула и возейки се в BMW.

      Двете жени предизвикаха полемика с постовете си по време на преминаването им през ноември и декември – тунизийците у дома ги критикуваха за „нормализирането“ на пътуването, което оставя хиляди мъртви всяка година.

      Мис ал Саиди публикува второ видео през ноември след реакцията, настоявайки, че трябва да напусне Тунис поради „трудни социални условия“, добавяйки, че не насърчава другите да я последват.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ