сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Израелец е убит при опит да напусне Украйна

      „Израелски гражданин загина в резултат на конфликт с украинските военни при опит да напусне страната, военните „сметнали“, че той е „чеченски служител по сигурността“. Това съобщи в понеделник вечерта „The Jerusalem Post“, цитирани от „TASS“.

      Изданието се позовава на „12-ия канал“ на израелската телевизия. Израелецът Роман Бродски, заедно с друг израелски гражданин, се е отправил с кола от Киев към границата с Молдова. Съобщава се, че украински войници са стреляли по колата на Роман на импровизиран контролно-пропускателен пункт, защото са го сбъркали с „чеченски служител по сигурността“.

      Израелското министерство на външните работи потвърди смъртта на своя гражданин.

      „Външното министерство потвърждава информацията, че израелският гражданин Роман Бродски е бил убит в Украйна. Неговият автомобил, който е бил част от конвой, който се е насочвал към границата с Молдова, е бил обстрелян, в резултат на което той е починал“, се казва в доклада.

      В него се посочва още, че съпругата и децата на Роман все още са в Украйна и израелските власти поддържат контакт с тях.

      Израелският премиер Нафтали Бенет изрази съболезнования на близките на загиналия и подчерта, че израелските власти правят всичко, за да помогнат на своите граждани да се завърнат от Украйна.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ