сряда, 25.09.24
22.9 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Бесарабски българи поискаха „зелен коридор“ за близките си, за да дойдат в България (ВИДЕО)

      Loading the player...

      Бесарабски българи, студенти у нас, искат държавата да осигури „зелен коридор“ от Украйна до България, за да може близките им да дойдат в страната. На пресконференция, те разказаха, че хората в Украйна искат, но нямат възможност да стигнат до България, защото нямат гориво, не могат да напуснат градовете си или има административни пречки от българска страна това да се случи.

      „Зеленият коридор“ трябва да позволи на всички украински граждани с български корени да дойдат в България, дори и да нямат гражданство. Само Одеса има над 200 000 българи.

      Студентите разказват, че голяма част от градовете в Украйна са под постоянен обстрел. На изходите на някой градове има руски военни, които не позволяват влизането и излизането от града. Много области са на ръба, нямат хранителни продукти и лекарства. 

      „Има хора, които от 5-6 не са излизали от бомбоубежищата“, споделя Кристина Митева.

      На пресконференцията, студентите споделиха, че в България се представя само малка част от случващото се в Украйна, а българската дипломация не прави достатъчно, за да могат хилядите желаещи да дойдат в България.

      „На границата ни искаха зелен сертификат или PCR тест. Питах ги: „Окъде да ги взема?“, разказва Анна Стойчева, украинска гражданка.

      Украинските студенти благодарят на всички български граждани, които им помагат, но споделят, че липсва координация от страна на правителството.

      Повече вижте във видеото!

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ