събота, 28.09.24
21.3 C
София
25 C
Пловдив
20.8 C
Варна
Search Suggestions

      Сергей Лавров: Преговорите са трудни, но е възможен компромис

      „Според оценки на руската делегация преговорите с Украйна вървят трудно, но „има известна надежда за постигане на компромис“, това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров, цитиран от ТАСС и БТА. 

      „Същата оценка дават и някои украински преговарящи, включително служители в офиса на президента Володимир Зеленски“, добави той в интервю за руската телевизия РБК.

      Коментирайки изказвания на украинската страна за хода на разговорите, Лавров прикани „да се даде възможност на преговарящите да работят в по-спокойна обстановка, без нагнетяване на поредната истерия“.

      „Русия е готова за подобни контакти и в бъдеще, но трябва да се знае „каква е добавената стойност“ от тях“, посочи той.

      На срещата си с първия дипломат на Москва в Анталия на 10 март украинският външен министър Дмитро Кулеба не е представил „никакви нови идеи“, по думите на колегата му от Русия.

      „Ясно е, че Украйна не е член на НАТО. Разбираме това. С години слушахме за отворени врати, но вече чуваме, че няма да влезем там. Това е истината и тя трябва да се признае“, каза вчера Зеленски във видеообръщение към лидерите на страните от Обединените експедиционни сили – европейско сдружение начело с Лондон, организиращо общи военни учения.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ