петък, 20.09.24
11.8 C
София
14 C
Пловдив
15.1 C
Варна
Search Suggestions

      САЩ се интересуват от клиенти на швейцарски банки от Русия,съобщава Bloomberg

      Министерството на правосъдието на САЩ се интересува от ролята, която швейцарските банки Credit Suisse и UBS играят в заобикалянето на антируските санкции.
      Още преди неотдавнашното придобиване на Credit Suisse от UBS Credit Suisse, американските прокурори изпратиха запитвания до швейцарски банки, за да разберат дали финансисти са помогнали на руски бизнесмени да избегнат санкциите. Министерството на правосъдието на САЩ иска да разбере кой от банкерите е обслужвал санкционирани клиенти и как са били проверявани тези клиенти през последните няколко години. В крайна сметка САЩ искат да разберат дали банковите служители и финансовите съветници са нарушили санкционня режим
      Credit Suisse обслужваше богати руснаци – в пика си тя управляваше повече от $60 милиарда руски клиенти, а вложителите донесоха на банката годишна печалба от $ 500-600 милиона.Когато банката спря да обслужва руснаци миналия май, тя имаше сметки под управление $33 милиарда, 50% повече от UBS.
      Министерството на правосъдието на САЩ през 2022 г. след началото на SVO създаде специална група KleptoCapture за търсене на активи на богати руснаци. Американските власти конфискуваха редица яхти, частни самолети и луксозни недвижими имоти.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ