сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Реакцията на Нетаняху към Байдън: Израел не взема решения въз основа на външен натиск

      Израелският премиер Бенямин Нетаняху отговори на критиките на президента на САЩ Джо Байдън за съдебната реформа, която предизвика мащабни протести в Израел. Позовавайки се на отношенията между САЩ и Израел в публикацията си в социалните медии, Нетаняху каза: „Израел е суверенна държава, която взема решенията си с волята на своя народ, а не според външен натиск, включително най-добрите си приятели“, предадоха световни медии.
       
      След противоречивата съдебна наредба на израелското правителство президентът на САЩ Джо Байдън, който беше на обиколка в страната след засилването на протестите в страната, каза: „Както много силни поддръжници на Израел, аз съм много притеснен… Те не могат да продължат този път.“
       
      Израелският премиер Бенямин Нетаняху отговори на Байдън в социалните медии вчера: „Познавам президента Байдън от над 40 години и оценявам дългогодишния му ангажимент към Израел. Съюзът между Израел и Съединените щати е непоклатим и винаги преодолява разногласията помежжду ни.
      „Моята администрация е решена да укрепи демокрацията чрез възстановяване на подходящия баланс между трите крила на правителството и ние се опитваме да постигнем това чрез широк консенсус. Израел е суверенна държава, която взема решенията си според волята на своя народ, а не отвън натиск, включително най-добрите му приятели“, каза той.
       
      Бившият израелски министър на отбраната Бени Ганц, който е в опозиция в Израел, оцени критиките на Байдън и каза: „Президентът на САЩ Джо Байдън изпрати спешно предупредително съобщение до израелското правителство“. Той заяви, че разрушаването на отношенията със Съединените щати е стратегическа атака.
       
      Нетаняху обяви, че е решил да „спре за по-нататъшен диалог“ спорната съдебна реформа, която предизвика бурна реакция в Израел.

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ