сряда, 02.10.24
21.2 C
София
23 C
Пловдив
20.1 C
Варна
Search Suggestions

      Израел нанася удари в Газа в отговор на ракетен обстрел

      Тази нощ израелски специални сили щурмуваха главната джамия в Йерусалим – Ал-Акса. Силите за сигурност влязоха в джамията, за да изгонят оттам голяма група араби, коиъто се барикадираха вътре и хвърляха камъни по полицаите, запалиха и фойерверки. В отговор бяха изстреляни светкавични гранати.
      В резултат на това: няколкостотин араби бяха задържани и изведени под охрана. В същото време палестинците масово излязоха по улиците на Йерусалим, започнаха сблъсъци в целия град. В резултат на това бяха ранени повече от сто души и задържани почти 500. Ескалацията тръгна по спирала: ракети летяха от ивицата Газа. Израелската армия съобщи, че повечето от снарядите са били свалени, но една от ракетите удари завода в град Сдерот. Резултатът е разрушение и пожар. В отговор, по-късно сутринта, артилерията и израелските военновъздушни сили започнаха да нанасят удари по ивицата Газа.
      IDF твърди, че техните цели са тренировъчни бази и военни постове на палестинското движение Хамас. Редица влиятелни арабски страни, включително Египет и Йордания, вече осъдиха това, което смятат за прекомерна употреба на сила от израелската армия.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ