Search Suggestions
      четвъртък, 03.10.24
      19.8 C
      София
      20 C
      Пловдив
      17 C
      Варна
      Search Suggestions

          Канада ще изпрати пушки и радиостанции в помощ за Украйна на стойност 39 милиона канадски долара

          Канадското правителство обяви в петък 39 милиона канадски долара (28,9 милиона долара) нова военна помощ за Украйна, която ще включва 40 снайперски пушки, 16 радиостанции и дарение за фонд на НАТО в помощ на Киев във войната му срещу Русия.

          Последният кръг от канадска помощ, който включва и боеприпаси за пушките, беше обявен от министъра на отбраната Анита Ананд във военновъздушната база Рамщайн в Германия, където представители на отбраната на НАТО се срещат, за да обсъдят нови военни доставки за Украйна.

          Пушките и боеприпасите ще бъдат доставени от базираната в Канада Prairie Gun Works, докато радиостанциите ще бъдат от L3Harris Technologies, според изявление на канадското министерство на отбраната.
          Приносът към фонда на НАТО от около 34,6 милиона канадски долара ще помогне да се осигурят на Украйна доставки на гориво и други активи.

          „Даренията и подкрепата, обявени от Канада днес, ще помогнат да се гарантира, че Украйна има това, от което се нуждае, за да защити своя суверенитет, независимост и териториална цялост“, каза Ананд.

          Канада е сред най-верните поддръжници на Киев и е предоставила милиарди долари помощ, включително над 1 милиард канадски долара военна помощ, от началото на руската инвазия миналата година.

          Русия нарича действията си в Украйна „специална военна операция“ за борба с това, което тя описва като заплаха за сигурността.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions