сряда, 02.10.24
9.8 C
София
17 C
Пловдив
15.3 C
Варна
Search Suggestions

      Британският съд остави в затвора тримата мъже убили албанския бизнесмен Ардиан Никулай

      Трима от четиримата арестувани за убийството на бизнесмена Ардиан Никулай в Шенгджин се изправиха пред съда, където последният им постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“.

      Става дума за Едмънд Хаджиа, на 37 години, Стивън Хънт, на 49 години, и Томас Матин, на 35 години, които са обвинени в убийството на 51-годишния Ардиан Никулай в неговия бар Корал на 19 април.

      Те се явиха на подсъдимата скамейка в Уестминстърския магистратски съд след заповед за арест от Албания. Четвъртият арестуван за това убийство – Хариет Бриджман, също се очаква скоро да застане пред съда.

      Общо има 6 заповеди за арест, издадени от прокуратурата в Лежа във връзка с убийството на Никулай, като двама души все още се издирват. Това са португалският екзекутор Рубен Сарайва и близкият наблюдател на жертвата Хари Симсън.

      Основното обвинение срещу тях е „убийство с цел отмъщение“, извършено под формата на организирана престъпна група. Според официалната реакция на полицията са открити неопровержими биологични доказателства за участието на лицата в схема за убийство.

      Хаджия е заподозрян като организатор на екзекуцията, който е домакин и ръководил групата. Той е братовчед на Елтън и Клодиан Лекстакай, които са в кръвна вражда със семейство Никулай повече от 25 години.

      Веднага след убийството 6-имата замесени бързо са напуснали страната ни. Полицията, в сътрудничество с партньорските държави, продължава да работи по залавянето на двете обявени за издирване лица, които все още се укриват.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ