Search Suggestions
      петък, 04.10.24
      14.6 C
      София
      15 C
      Пловдив
      17.3 C
      Варна
      Search Suggestions

          Русия с нова атака в Украйна, най-малко петима ранени

          Русия започна широкомащабна вълна от удари по Киев и цяла Украйна, причинявайки широко разпространени разрушения и ранени, докато Москва се подготвя за своя празник Деня на победата, който отбелязва годишнината от поражението на нацистка Германия.

          Най-малко петима души бяха ранени при атаки срещу Киев, казаха украински официални лица, докато руските ракети предизвикаха огромен пожар в склад за хранителни стоки в черноморския град Одеса. Взривове бяха съобщени в няколко други украински региона рано сутринта в понеделник.

          Според кмета на Киев Виталий Кличко трима души са били ранени при взривове в квартал Соломянски в града, докато други двама са били ранени при падане на останки от дрон в квартал Святошин, и двата западно от центъра на столицата.

          Длъжностни лица казват, че останки от дрон са паднали върху пистата на летище Жуляни, едно от двете пътнически летища в украинската столица, без да са причинили пожар, но службите за спешна помощ работят на мястото.

          Отломки от дрон също изглежда са ударили двуетажна сграда, причинявайки щети. Няма незабавна информация за потенциални жертви.

          Свидетели на Ройтерс казаха, че са чули множество експлозии в Киев през нощта, като местните власти казаха, че системите за противовъздушна отбрана са отблъсквали атаките. Засега не е ясно колко дрона са изстреляни срещу Киев.

          В черноморския пристанищен град Одеса местната военна администрация публикува изображения на голяма конструкция, напълно обхваната от пламъци, в това, което той каза, че е руска атака срещу склад за хранителни стоки, наред с други.

          Сигналите за въздушно нападение звучаха с часове над приблизително две трети от Украйна, докато имаше и съобщения в медиите за експлозии в южния район на Херсон и в района на Запорожие на югоизток.

          Отделно руските сили засилиха обстрела на Бахмут, надявайки се да го превземат до вторник, каза украинският висш генерал, отговарящ за защитата на обсадения град. Руската група наемници „Вагнер“ по-рано изглежда се отказа от плановете си да се изтегли от нея.

          През последните две седмици ударите също се засилиха по държани от Русия цели, особено в Крим. Украйна, без да потвърждава каквато и да е роля в тези атаки, казва, че унищожаването на вражеската инфраструктура е подготовка за нейното дългоочаквано наземно нападение.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions