Search Suggestions
      петък, 04.10.24
      14.6 C
      София
      13 C
      Пловдив
      15.1 C
      Варна
      Search Suggestions

          Столтенберг: НАТО ще помогне на Украйна да модернизира армията си

          Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг обеща  допълнителна помощ за модернизиране на украинската армия на срещата на върха на отбранителния алианс през юли в литовската столица Вилнюс.

          В коментари, публикувани в германския вестник Tagesspiegel в сряда, Столтенберг каза, че съюзниците ще приемат многогодишен пакет от помощи на срещата на върха, който ще доведе Украйна до стандартите на НАТО.

          Той каза, че помощта на НАТО ще помогне на украинската армия да направи прехода от армия, базирана на стария съветски модел, към модерна сила, действаща според стандартите на НАТО.

          Столтенберг каза, че след месеци на военно обучение на оборудване на НАТО Украйна си връща територия от руските нашественици.

          Той също така подчерта значението на продължаващата подкрепа за страната, която е в отбранителна борба срещу агресор Русия, откакто Москва започна пълномащабно нахлуване през февруари 2022 г.

          Той подчерта трудностите на контранастъплението, включително труден терен и вкопани руски отбранителни позиции, включително минни полета и танкови капани.

          31-те държави-членки на отбранителния съюз на НАТО ще се срещнат на срещата на върха на 11 и 12 юли. Очаква се те да обсъдят продължаване на подкрепата за Украйна.

          - Реклама -
          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Реклама -

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions