вторник, 01.10.24
17.3 C
София
21 C
Пловдив
13 C
Варна
Search Suggestions

      Надпревара с времето: Продължава търсенето на оцелели след земетресението в Мароко

      Хиляди мароканци прекараха трета поредна нощ на открито поради страх от вторични трусове след земетресението, което удари страната в петък и отне живота на над 2,100 души. Спасителите се надпреварват с времето в опит да открият още оцелели изпод руините. Критични часове остават преди шансовете за откриване на живи хора да се стопят до минимум.

      “Всички къщи, абсолютно всички, са разрушени. Хората могат да спят само тук. Това е трети ден. Утре – четвърти. Нямаме помощ, не можем да спим, през нощта е много студено“, каза Асрир, жител.

      Операциите са затруднени, защото на труднодостъпните места не могат да бъдат транспортирани машини и хората копаят с ръце и лопати. Епицентърът на труса беше в планински район недалеч от Маракеш.

      Села са буквално сринати със земята. Старият град на Маракеш, който е културно наследство на ЮНЕСКО, също е сериозно пострадал. Властите обявиха, че очакват и приемат международна хуманитарна помощ. На неделната литургия папа Франциск се помоли за жертвите от опустошителното земетресение.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ