петък, 20.09.24
14.8 C
София
17 C
Пловдив
16.8 C
Варна
Search Suggestions

      НА 92: Медийният магнат Рупърт Мърдок се оттегля от Fox, News Corp

      Медийният магнат Рупърт Мърдок заяви в четвъртък, че се оттегля от позицията си на председател на компаниите Fox Corporation и News Corp.
      „Пиша, за да ви уведомя, че реших да премина към ролята на почетен председател във Fox and News“, каза Мърдок според съобщение, публикувано на неговата страница.
      Мърдок, който е роден в Австралия, но сега има американско гражданство, е на 92 години. Той ще предаде юздите на своите компании на най-големия си син Лаклан, който ще поеме управлението през ноември.
      Компаниите на Мърдок притежават голям брой новинарски издания в САЩ, Великобритания и Австралия. Много от тези медии имат забележителна консервативна наклонност, отчасти повлияна от личните политически възгледи на Мърдок.
      В САЩ телевизионният оператор Fox News включва личности от десни токшоу като Шон Ханити и наскоро беше дом на консервативния глас Тъкър Карлсън. Наскоро изданието беше съдено от производителя на машини за гласуване Dominion, който обвини изданието в клевета по отношение на отразяването на президентските избори в САЩ през 2020 г.
      Друго известно издание на Мърдок в САЩ е вестникът Wall Street Journal, известен с отразяването на финансови новини.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ