Search Suggestions
      петък, 18.10.24
      Search Suggestions

          Красимир Манов: Досега „Лукойл“ трябваше да е вкарал 2 млрд. лева в държавата – ето ви ги парите, господа!

          „Вчера излезе една грандиозна новина – единият от председателите на партията, г-н Панев, излезе в един пост, в който едно към едно признава за парите, които досега „Лукойл“ трябваше да е вкарал в държавата, по прословутият закон, който се прие януари месец за подпомагане на българските потребители. Сумата е 2 милиарда лева, които си остават в „Лукойл“. Ето ви ги парите, господа!“ Това коментира енергийният експерт Красимир Манов в предаването „ЕвродикоФ“ в ефира на телевизия „Евроком“.

          „Дори да допуснем, че може да се осъществи някаква оптимизация на персонала, тя не е чак толкова голяма. Зависи от техничното обновление на една централа – когато има повече иновации вкарани, повече нови и модерни машини, със сигурност работната ръка е по-малко.“, заяви той.

          Той добави, че работната ръка зависи от работодателите:

          „Същите тези работодатели и частния бизнес от 10те милиарда допълнителни приходи, които направи енергийната система, и то основно парите дойдоха от “Мариците”, 7 милиарда бяха платени като компенсации на същите тези частници.“, заяви Манов.

          „Нали сте много добри – ако ви беше оставила държавата и тези ТЕЦ-ове, които изкараха пари, какво щяхте да правите с вашата продукция? Щяхте да сте фалирали досега. Идете си вземете кредити от банките, нали сте големите разбирачи.“, добави енергийният експерт.

          „Министърът на енергетиката Румен Радев кой е – той беше до онзи ден зам.-председател на Асоциацията на индустриалния капитал, на Васил Велев заместник. Той управлява енергетиката в момента.“, припомни експертът.

          „Защо реват те – вие имате министър бе, хора, хайде да ви видим какво ще направите. Само че те досега какво правят – нищо, нула. И предишният, и сегашният, не предприемат никакви действия по отношение на някакви реформи в енергетиката. Няма стратегия, няма определение за енергийна бедност, няма национализация на “Лукойл Нефтохим”., подчерта Манов.

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions