вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      Мохамед Халаф: Бенямин Нетаняху повярва на „Хамас“

      “За сега Израел няма контрол върху различните селища в южната част на страната, защото част от бойците на “Хамас” са се позиционирали в различни места. Вече се разхождат по различни улици и булеварди, тормозят хорта, отвличат ги, вземат им колите. Израелската армия се опитва да ги преследва и да ги неутрализира”. Това разказа журналистът Мохамед Халаф по Дарик.

      Причините за случващото се в Израел са различни – вътрешни, разузнавателни, военни, отбеляза той.

      “Последното правителство на премиера Бенямин Нетаняху в коалиция с радикалната религиозна десница, в лицето на министъра на вътрешната сигурност и министъра на финансите, имат други планове за управление, друга концепция, чисто религиозна. По подобие на държавата Иран. Това създава разкол в държавата, защото голяма част от хората в Израел са по-светски настроени”, подчерта експертът. 

      По думите му целта на Нетаняху е била да има имунитет, с който да се освободи от разследване. Халаф припомни, че САЩ са отказали да приемат лидера след победата на десницата в последните избори в Израел. Причината е, че САЩ не са съгласни с политиките му.

      “Правителството на Нетаняху и неговите съветници повярваха на “Хамас”. “Хамас” внушава на правителстовото, че са по-заинтересовани да правят реформи в Ивицата Газа, за да подобряват живота на хората”, коментира още журналистът.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ