вторник, 01.10.24
8.4 C
София
13 C
Пловдив
11.1 C
Варна
Search Suggestions

      ВОЙНАТА В ИЗРАЕЛ: Жертвите на конфликта вече са над 1300

      Повече от 800 израелци и над 500 палестинци бяха убити на фона на тежки битки и бомбардировки след най-голямата атака на палестинската въоръжена групировка Хамас срещу Израел от десетилетия.

      Израелският министър на отбраната Йоав Галант каза в понеделник властите ще наложат пълна блокада на ивицата Газа, спирайки електричеството и блокирайки доставките на храна и гориво като част от „пълна обсада“ на управлявания от Хамас анклав.

      Това дойде след като Министерството на здравеопазването на Газа съобщи, че най-малко 510 палестинци са били убити и още 2751 са били ранени при израелски въздушни нападения срещу анклава от събота, когато Хамас започна своята многостранна офанзива срещу Израел.

      В Израел броят на убитите достигна 800 души, като над 2200 също са ранени.

      Израелската армия съобщи, че е ударила повече от 1000 цели в Газа, включително въздушни нападения, които изравниха голяма част от град Бейт Ханун, известен като Ерез за израелците, в североизточния ъгъл на анклава. ООН съобщи, че повече от 123 000 палестинци в Газа са били разселени на фона на интензивните бомбардировки.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ