Search Suggestions
      събота, 19.10.24
      Search Suggestions

          Костадин Костадинов: Около 200 000 души ще загубят работата си

          Лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви в „Денят започва“ по БНТ, че вот на недоверие трябва да се направи за цялостната политика на държавата. „Възраждане“ е една от парламентарните сили, внесли вота на недоверие, който ще бъде гласуван днес в Народното събрание заради проблемите в сектор „Енергетика“.

          Костадинов говори още за недоволството на енергетиците и миньорите. „Около 200 000 души ще останат без работа. Затова ние обвиняваме държавата в убийство на една част от държавата и геноцид. Затова искаме вот на недоверие“, уточни лидерът на Възраждане. 

           

          Според Костадинов ще бъде много несигурно за България, когато цената на тока се вдигне и страната ще се нуждае от вносители на ток.

          Той добави още, че миньорите и енергетиците се борят не просто за работните си места, а индиректно и за енергийната независимост на страната. „Защото, когато от 1 януари 2026 г. се случи освобождаването на цената на тока“, допълни Костадинов, „минимум двойно ще скочи цената на тока. Тогава България ще зависи от вносители на ток“, обясни той.

          Относно срещата при президента за националната сигурност, Костадинов коментира, че „войни има навсякъде по света. Война има и в Сирия. Не си спомням да е имало консултативен съвет по тази тема. Война може да избухне всеки един момент в центъра на Балканите. Виждаме какво се случва в Косово, там имаше убити хора. Такъв консултативен съвет не е свикван за Косово, въпреки че се намира на 80 км. от западната граница на България, а ние говорим за Израел и Палестина. Да, това е трагедия, но има и други войни“, твърди политическият лидер..

          На въпрос дали има доверие на службите, Костадинов отговори:

          „Аз не се доверявам на работата на държавното ръководство като цяло. Самите служби са в много деликатна ситуация, защото в тях работят и професионалисти, и хора, които докладват на чужди посолства. Много ми е трудно да дам черно-бяла оценка, безспорно има хора, които си вършат работата и такива, които не“, поясни той.

           

           

           

          СВЪРЗАНИ НОВИНИ

          ОСТАВИ КОМЕНТАР

          Моля, въведете коментар!
          Моля, въведете името си тук

          Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

          - Реклама -

          НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

          Зареждане...
          - Зов за Помощ - spot_img

          ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

          Search Suggestions
              Search Suggestions