понеделник, 30.09.24
8.5 C
София
13 C
Пловдив
11.8 C
Варна
Search Suggestions

      Израел: Жертвите на „Хамас“ са били изтезавани

      Екипи от военни криминалисти в Израел са изследвали телата на жертвите на нападението на „Хамас“ срещу общности около ивицата Газа и са открили множество следи от изтезания, изнасилване и други жестокости, съобщава „Ройтерс“.

      Около 1300 тела са транспортирани във военна база в Рамла в Централен Израел за извършването на съдебномедицинска експертиза за установяване на самоличността на мъртвите и обстоятелствата около смъртта им.

      Около 90% от загиналите военни са идентифицирани, а екипите са установили самоличността на половината цивилни, посочи равин Израел Вайс, бивш главен равин на армията, който е сред наблюдаващите идентифицирането на мъртвите. Той разкри, че по много тела има следи от мъчения, както и от изнасилване.

      „Виждахме разчленени тела с отрязани ръце и крака, хора, които бяха обезглавени, дете, което беше обезглавено“, разказа офицер от запаса, предава „Ройтерс“.
      Редица случаи на изнасилване са установени при съдебномедицинска експертиза на телата.

      „Правим идентификацията с всички средства, с които разполагаме“, обясни военен зъболекар. „Виждаме ги в тежки стадии на малтретиране. Виждаме прострелни рани и признаци на откровено изтезание“.

      Военният персонал, наблюдаващ процеса на идентификация, не е представил съдебномедицински доказателства под формата на снимки или медицински досиета за твърденията си.

      От своя страна „Хамас“ – ислямисткото движение, което контролира ивицата Газа, отхвърли обвиненията в злоупотреби.

      Стотици бойци от „Хамас“ пробиха огражденията около Газа в ранните часове на 7 октомври и нахлуха в близките населени места, откъдето отвлякоха над 120 израелци и чужденци.

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ