понеделник, 30.09.24
8.9 C
София
13 C
Пловдив
12.1 C
Варна
Search Suggestions

      Британското МО: Израелската операция в Газа ще доведе до смъртта на много цивилни

      Сухопътната операция в Ивицата Газа, за която се подготвят израелските военни части,  е свързана с гибелта на голям брой цивилни граждани. Това заяви британският зам.-министър на  отбраната Джеймс Хипи в интервю за Sky News, предава ТАСС.

      „Израел прави всичко възможно, за да убеди цивилното население да напусне (Ивицата Газа). Убеден съм, че Израел ще бъде точен в избора си на цели и ще разполага с надеждна разузнавателна информация за целите. Но не трябва да се преструваме, че няма да бъде ужасно. Опасявам се, че ще станем свидетели на ужасни моменти през следващите няколко дни. Ясно е, че Израел е твърдо решен да унищожи Хамас, но те преследват враг, който целенасочено се крие сред цивилното население“, каза Хипи.

      Коментирайки положението на британските заложници в Ивицата Газа, британският заместник-министър на отбраната  обясни, че не разполага с точна информация за броя им.“Не можем да потвърдим точния брой, защото, честно казано, не знаем кои от тях са останали живи и кои не“, отчете Хипи. По-рано Sky News информира, че до 10 британци може да са пленени от Хамас.

       

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ