неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Израелско проучване: 49% от израелците са за въздържане от нахлуването в Газа

      Почти половината израелци искат да въздържат всякакво нахлуване в Газа, според проучване, публикувано в петък, което може да означава спад в подкрепата за планирания следващ етап от контраофанзивата срещу екстремистите на Хамас, държащи около 200 заложници. Това съобщи Аларабия.

      Израел обеща да унищожи Хамас в отговор на убийствата и отвличанията на палестински ислямисти в южните му общности на 7 октомври и засилва танковите и пехотните нападения в съгласие с тежкия обстрел на анклава.

      Попитани дали военните трябва незабавно да ескалират до широкомащабна наземна офанзива, 29 процента от израелците се съгласиха, докато 49 процента казаха, че „би било по-добре да изчакат“, а 22 процента не са решили, се казва в анкетата, публикувана във вестник Maariv.

      Всекидневникът предаде, че резултатите са в контраст с анкетата му от 19 октомври, според която 65 процента подкрепят голяма наземна офанзива.

      „От разбивката на отговорите става ясно, че няма разделение според политическия лагер или демографията и че е почти сигурно, че развитието на въпроса със заложниците, който сега е на първо място в дневния ред, е имало голямо въздействие върху тази промяна (по мнение)“, пише Маарив.

      Хамас освободи четирима заложници през последната седмица на фона на усилията на регионалните страни посредници да организират по-мащабно освобождаване.

      Хамас твърди, че около 50 заложници са били убити при израелските удари срещу Газа. Една бивша заложница каза, че е била държана, заедно с най-малко две дузини други, в подземен тунел и комплекс от бункери на Хамас, който е център на офанзивата на Израел.

      Maariv анкетира представителна извадка от 522 възрастни израелци. Маржът на грешка е 4,3%, пише изданието.

       

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ