неделя, 29.09.24
15.2 C
София
17 C
Пловдив
18.1 C
Варна
Search Suggestions

      Елена Йончева: Тероризмът на „Хамас“ е заплаха и за Европа

      „Дестабилизацията в Близкия изток, предизвикана от терористите от „Хамас“, ще има отражение и в Европа. Това не трябва да се допуска. Тероризмът е заплаха за целия свят. Ако сега не бъде спрян, той застрашава не само Близкия изток.“ Това коментира евродепутатът Елена Йончева, след като се завърна от посещение в Израел. 

      „Никой не може да остане безучастен пред гледките и разказите. Дори определението „зверства“ е малко за това, което се е случило“, коментира още тя. „Жестокостта е била преднамерена“, каза тя. „Терористите са имали GoРro камери и от видеозаписи от тях, както и от мобилни телефони, и от камерите за сигурност в населените места кадрите са такива, че трудно могат да бъдат преразказани. От намерените писмени доказателства става ясно, че нападателите са били инструктирани убийствата да бъдат извършени по зверски начин.“, категорична е Йончева.

      „Всички бяхме шокирани от мащабите и жестокостта на терористите. Трудно е да се идентифицират телата на децата и жените. Това е втори Холокост за нас, коментира говорителят на Израелските сили за отбрана (IDF) полк. Рувен Бен-Шалом. 

      „Това е внимателно и дълго планирана операция на „Хамас“. Те изключиха електронната система по преградното съоръжение, с дронове унищожиха системата за наблюдение. Ако се провалим и не успеем да унищожим „Хамас“, държавата ни е в опасност. Те ще започнат да действат и в Европа“, изказа опасенията си той. 

      Снимка: БгНес

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ