събота, 28.09.24
26.8 C
София
28 C
Пловдив
24.1 C
Варна
Search Suggestions

      Ердоган призова Армения да „изпълни задълженията си към Азербайджан“

      Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че Армения трябва да „изпълни задълженията си към Азербайджан“, включително откриването на транспортен маршрут свързващ Нахичеван със западен Азербайджан, предаде БТА.

      Ердоган участва 10-ата среща на върха на Съвета на държавните ръководители на Организацията на тюркските държави в Астана, Казахстан, съобщи Анадолската агенция.

      „Отварянето на маршрута ще даде сериозен принос за благосъстоянието на всички страни в региона и Турция. Той ще свърже Турция с Централна Азия, нашата прародина. Трябва да продължим подкрепата си за Азербайджан до успешното завършване на този процес“, отбеляза Ердоган.

      Турският лидер заяви, че трайният мир в региона е възможен предвид неотдавнашната военна офанзива на Азербайджан за „прекратяване на тридесетгодишната окупация на Карабах“.

      Организация на тюркските държави, създадена през 2009 г., включва Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Турция и Узбекистан. Унгария, Северен Кипър и Туркменистан са страни наблюдатели в организацията.

      Ердоган отбеляза също, че безпрецедентна човешка трагедия се случва в Палестина пред очите на целия свят и призова за незабавно хуманитарно прекратяване на огъня.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ