събота, 28.09.24
19.8 C
София
23 C
Пловдив
23.3 C
Варна
Search Suggestions

      НАПРЕЖЕНИЕ: Масов протест пред дома на Нетаняху, той отказва да подаде оставка

      Стотици хора се събраха за оставката на израелския премиер Бенямин Нетаняху по време на демонстрация пред резиденцията му в Йерусалим, както съобщава The Times of Israel в неделя.

      Полицията се сблъска с протестиращи по време на съботната вечерна демонстрация и арестува трима души, пише вестникът. Те обвиниха протестиращите в опит да нарушат сигурността около дома на премиера.

      Протестиращите призоваха Нетаняху да одобри сделка за размяна на заложниците, държани в ивицата Газа, обвинявайки го, че е отговорен за провалите в подготовката и отговора на атаката от 7 октомври, извършена от бойци на Хамас.

      Протести срещу Нетаняху се проведоха и в други градове. Премиерът досега отказва да поеме отговорност за атаките.

      В центъра на Тел Авив хиляди се събраха на наскоро преименувания Площад на пленниците, за да изразят подкрепа за семействата на над 240-те заложници, заловени от Хамас.

      Израел обяви плановете си да унищожи Хамас, след като неговите бойци започнаха брутална атака в израелските градове, граничещи с Газа, убивайки 1400 души, много от които цивилни, и взеха други 249 заложници на 7 октомври.

      Представители на роднини на заложниците наскоро призоваха за размяна на затворници след среща с Нетаняху.

      Вестникът съобщи, че Нетаняху е бил подложен на натиск от някои семейства да обмисли предложението на Хамас да освободи всички заложници в замяна на това всички затворници да бъдат задържани от Израел.

      Администрацията на Нетаняху отхвърли предложението като неискрен трик и също така се противопостави на призивите за хуманитарна пауза в боевете без получаване на заложници в замяна, се казва в съобщението.

      Снимка: БГНЕС

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      Сайтът е защитен от reCAPTCHA и Политиката за Поверителност и Общи Условия на Google са приложени.

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ