неделя, 22.09.24
13.8 C
София
19 C
Пловдив
18 C
Варна
Search Suggestions

      CNN: Преднината на Тръмп пред Байдън расте

      Проучване на CNN, публикувано във вторник, допълни опасенията около кандидатурата на Джо Байдън за нов президентски мандат. Байдън изостана още повече от своя опонент и настоящ лидер на Републиканците Доналд Тръмп. Проучването на регистрираните избиратели показва, че Тръмп има 49% срещу 45% за Байдън в хипотетичен двубой през 2024 г., като разликата се увеличава. В същото проучване, проведено между 25 и 31 август, Тръмп е имал между 46% и 47% подкрепа.

      Байдън е с рейтинг на одобрение от 39%. Този на Тръмп обаче е малко по-лош – 38%, според проучването. Едва 28% са заявили, че в момента нещата в страната вървят много или сравнително добре при президентството на Байдън. Допълнително безпокойство за Байдън: едва 25 процента от анкетираните са отговорили с „да“ на въпроса дали той притежава „сила и острота“, а 74 процента са отговорили с „не“. Тръмп получи значително по-добри резултати в тази категория – 53 процента отговорят с „да“, а 47 процента – с „не“.

       

      Сред демократите 51% са отговорили, че Байдън има „сила и острота“, в сравнение с 90% от републиканците, които казват, че бившият президент има.

      Сред гласоподавателите на възраст под 35 години 48% подкрепят Тръмп, докато 47% предпочитат Байдън, което представлява значително стесняване на подкрепата за настоящия президент в рамките на тази категория, която преди това се характеризираше с широка подкрепа за Байдън.

      Проучването показва, че в четиристранна надпревара с независимите кандидати Робърт Ф. Кенеди-младши и Корнел Уест Тръмп води пред Байдън с 41% на 35%, Кенеди има 16%, а Уест – 4%.

       

      Байдън изостава от бившия губернатор на Южна Каролина Ники Хейли в хипотетичен двубой с 49% на 43%. Двубоят между Байдън и губернатора на Флорида Рон ДеСантис попада в рамките на допустимата грешка – 48-46 в полза на ДеСантис.

      Проучването е проведено онлайн и по телефона от 27 октомври до 2 ноември 2023 г. от представителна извадка на населението с размер на извадката 1514 души и допустима грешка +/- 3,1.

      Призивите към Байдън да преосмисли кампанията си се засилиха, тъй като последните проучвания на общественото мнение показаха, че пътят му към преизбиране става все по-труден.

      В проучването на New York Times/Siena College, публикувано в неделя, Тръмп изпреварва Байдън като го води с 48% срещу 44% сред избирателите в шест ключови щата. След публикуването на тази анкета Дейвид Акселрод, който съветваше бившия президент Барак Обама, изрази в социалните мрежи загриженост за шансовете на президента. По-късно той уточни коментарите си.

      Източник: Гласове.бг

       

      - Реклама -
      СВЪРЗАНИ НОВИНИ

      ОСТАВИ КОМЕНТАР

      Моля, въведете коментар!
      Моля, въведете името си тук

      - Реклама -

      НАЙ-ЧЕТЕНИ СТАТИИ

      Зареждане...
      - Реклама -

      ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ